Gedehams

Er du plaget af gedehamse? En gedehams er det, som vi i Danmark normalt kalder en hveps. Kontakt SOS Skadedyrssikring for professionel og effektiv bekæmpelse af gedehams.

Ring på telefon 26 22 79 42.

Prisen for bekæmpelse af gedehams er fra kr. 1.000,- ekskl. moms (inkl. moms kr. 1.250,-).
Ved forgæves udkald faktureres kunden.

Om gedehamse i Danmark

De fleste danskere bruger ordet “hveps” om gedehamsen, men gedehams er en mere korrekt betegnelse, i og med at ordet ”hveps” også benyttes til en lang række andre insektarter såsom snyltehvepse, træhvepse og gravehvepse.

I Danmark har vi syv forskellige slags gedehamse. Alle disse arter ligner hinanden ganske meget og er lette at kende ved hjælp af deres flotte og karakteristiske sort-gule striber. En gedehams bliver typisk op til 2,5 centimeter lang. Dog vil nogle af de mindre arter kun blive op til omkring 12-14 millimeter.

Gedehamsesamfundet er i denne sammenhæng bygget op omkring dronningen. Derudover vil der også være hanner samt arbejdere, som alle bor i et fælles bo. Arbejderne er hunner, som ikke kan formere sig på grund af uudviklede kønsorganer. Hos dronningen såvel som hos arbejderne vil enden af kroppen slutte af med en brod med en giftkirtel, som gedehamsene bruger til selvforsvar.

Sprøjter mod gedehams

Samfund og bolig

Gedehamsesamfund overlever i Danmark kun i ét år og vil gå til grunde hvert efterår. Således vil der fra år til år kun være nogle få befrugtede dronninger fra hvert bo, som vil klare sig igennem vinteren. Det efterfølgende forår må dronningerne så starte på en frisk med at genopbygge gedehamsesamfundet såvel som boet.

Boet vil i denne sammenhæng typisk være kugleformet. Materialet er papiragtigt, og gedehamsene fremstiller det selv ved hjælp af afraspede træfibre, der er sammentygget med spyt.

Skade

Gedehams kan især være en gene i bager- og frugtforretninger sidst på sommeren. Derudover kan de også ødelægge brød såvel som frugt ved at gnave i det. En gedehams kan endvidere forvolde skade ved at fange honningbier og ved at udplyndre svage bistader.

Endelig er gedehams selvfølgelig også et problem i forbindelse med stik. Gedehamsens gift er beslægtet med slangegift og kan være ganske smertefuld, selvom at det sjældent er farligt at blive udsat for den. Dog kan et stik af en gedehams indebære en risiko, hvis man er allergisk overfor et af stofferne i giften.

Sprøjter mod gedehams

Bekæmpelse af gedehams

Hvis man ønsker at gøre noget ved gedehamse, skal man først og fremmest tænker over, hvornår det skal gøres. Såfremt du har problemer med gedehamse over sensommeren, er det bedste tit bare at lade dem være, da bestanden alligevel vil dø i løbet af efteråret.

Såfremt problemerne opstår om foråret eller om sommeren, kan det være mere relevant at gøre noget ved gedehamsene. Dette sker typisk ved hjælp af en insektspray, som er beregnet til bekæmpelsen af flyvende insekter.

Om SOS Skadedyrssikring

Du kan læse mere om Team SOS!

Få et tilbud på skadedyrsbekæmpelse

Har du brug for et tilbud på skadedyrsbekæmpelse så ring til os for et uforpligtende tilbud på 26 22 79 42.

Vi står klar med råd omkring skadedyrsbekæmpelse alle ugens dage.

Få et tilbud på skadedyrsbekæmpelse

Har du brug for et tilbud på skadedyrsbekæmpelse så ring til os for et uforpligtende tilbud på 26 22 79 42.

Vi står klar med råd omkring skadedyrsbekæmpelse alle ugens dage.

RING: 26 22 79 42
Svarer også aften og weekend
Autoriseret bekæmpelse

SOS Skadedyrssikring
Engsvinget 17
3200 Helsinge
CVR nr. 40013520
Ring 26 22 79 42
sos@sos-skadedyrssikring.dk

SOS Skadedyrssikring er medlem af brancheforeningen

SOS Skadedyrssikring er nr. 1 på Trustpilot i kategorien skadedyr

Mød os her nederst på siden

Betalingsbetingelser

SOS Skadedyr modtager MobilePay og Dankort

MobilePay nr. 990207. Husk at skrive din adresse i tekstfeltet.

Privat kunder kun mod kontant, MobilePay og Dankort. Hvis ikke andet er aftalt, pålægges der kr. 100,- i faktureringsgebyr ved fakturaer, der sendes på mail.

Ønskes anden form for indbetaling end vores indbetalingskort, faktureres kr. 100,- i administrationsgebyr.

Ved forgæves udkald faktureres kunden.

Ved aflysning senere end 24 timer faktureres fra kr. 1.000,-

da_dk_220_3

Se også

SOS Skadedyrssikring er medlem af brancheforeningen

SOS Skadedyrssikring er certificeret af Miljøstyrelsen