Brumbasse – bekæmpelse af brumbasser

En humlebi, også kaldet brumbasse, er et insekt som de fleste danskere synes er nuttet og kært. Dog kan brumbasser være ganske generende, hvis de findes i stort antal og på kontinuerlig basis i dit hjem i løbet af de varme sommermåneder.

Og modsat hvepse og bier kan det være meget svært at slippe af med humlebierne, da boet oftest er meget svært tilgængeligt. Her kan man med fordel få professionelle til at hjælpe. 

Kontakt SOS Skadedyrssikring allerede nu og få et uforpligtende tilbud: 31 17 87 92. 

 

Brumbassers levevis

Humlebien/brumbassen kan findes over det meste af verden. Dette er også tilfældet i Danmark, hvor vi har omkring 15 forskellige slags brumbasser i den danske natur og i vores byområder.

En brumbasse vil i denne sammenhæng leve i et 1-årigt samfund, hvor alle brumbasserne dør i løbet af vinteren (på nær dronningen). Dog kan man i mere tropiske områder af verden finde brumbassebestande, som er i stand til at overleve fra år til år.

I Danmark videreføres brumbassearterne ved, at dronningen ligger i dvale vinteren over. Når det tidlige forår er på vej, vil dronningen vågne af sin dvale og begynde at lede efter et nyt sted, hvor hun kan grundlægge sit brumbassesamfund. Når dronningen føler, at hun har fundet et godt sted, vil hun gå i gang med at bygge en rede.

Æggene, som dronningen har båret i sig over vinteren, vil blive lagt i en lille krukke, som hun har bygget til formålet. Her vil æggene udvikles til larver, som dronningen fodrer med blomsterstøv og nektar.

Efter nogen tid vil små arbejderbrumbasser blive udklækket i en lind strøm, og brumbassesamfundet vil blive opbygget på ny. Disse nye brumbasser overtager de praktiske opgaver, så deres dronning kan få tid til at koncentrere sig om æglægningen. Alle disse arbejderbier vil dø i løbet af sensommeren og vil kun efterlade nogle få dronninger, som så skal videføre slægten det kommende år.

Skader

En brumbasse er et insekt, som ikke forårsager væsentlige skader på mennesker eller vores hjem og ejendele. Dog kan man opleve, at brumbassen stikker, hvis den føler sige generet, og stikket kan i visse tilfælde være smertefuldt. En velkendt folkemyte er i denne sammenhæng, at en brumbasse bider og ikke stikker, hvilket dog er en misforståelse.

Bekæmpelse af humlebier

Hvis humlebierne ikke generer dig, er det vigtigt, at de ikke bekæmpes unødigt. Brumbasserne har i denne sammenhæng en vigtig økologisk funktion, hvor de blandt andet hjælper til med at bestøve frugttræer.

I nogle tilfælde kan det dog være nødvendigt at skille sig af med humlebierne – Det er her SOS Skadedyrssikring kan hjælpe.

 

Prisen for bekæmpelse af humlebier er fra kr. 800,- ekskl. moms (kr. 1.000,- inkl. moms).

Lær mere om humlebien

I videon nedenfor fortæller Naturvejleder Thorke Østergaard om humlebiens liv og adfærd.  

Om SOS Skadedyrssikring

Du kan læse mere om Team SOS!

Få et tilbud på skadedyrsbekæmpelse

Har du brug for et tilbud på skadedyrsbekæmpelse så ring til os for et uforpligtende tilbud på 31 17 87 92.

Vi står klar med råd omkring skadedyrsbekæmpelse i hele Danmark.

  RING: 31 17 87 92
  Svarer også aften og weekend
  Autoriseret bekæmpelse

  SOS Skadedyrssikring
  Engsvinget 17
  3200 Helsinge
  CVR nr. 40013520
  Ring 31 17 87 92
  sos@sos-skadedyr.dk

  SOS Skadedyrssikring er medlem af brancheforeningen

  SOS Skadedyrssikring er nr. 1 på Trustpilot i kategorien skadedyr

  Mød os her nederst på siden

  Betalingsbetingelser

  SOS Skadedyr modtager MobilePay og Dankort

  MobilePay nr. 990207. Husk at skrive din adresse i tekstfeltet.

  Privat kunder kun mod kontant, MobilePay og Dankort. Hvis ikke andet er aftalt, pålægges der kr. 100,- i faktureringsgebyr ved fakturaer, der sendes på mail.

  Ønskes anden form for indbetaling end vores indbetalingskort, faktureres kr. 100,- i administrationsgebyr.

  Ved forgæves udkald faktureres kunden.

  Ved aflysning senere end 24 timer faktureres fra kr. 1.000,-