Hvepsesæsonen 2017

5. september.

Hvepsene søger nu ind i boligens varme. Vi kan stadig hjælpe, men der skal måske flere behandlinger til.

24.august

Nu er det snart sidste chance, hvis vi skal  bekæmpe hvepse med garanti. Vi har allerede haft de første tilfælde med kolde dage, hvor hvepsene er søgt ind i boligens varme.

5. august

Hvepseboene er nu blevet store, og det varer ikke længe før, hvepsene ikke har andet at lave, end at genere når der hygges på terrassen. Husk at får bekæmpet dine hvepsebo inden det bliver under 14 grader. Så søger hvepsene ind i husets varme og vi kan ikke hjælpe. Vi giver stadig garanti og prisen er 1000,- for det første og 400,- for de efterfølgende pr. stk. + kørsel uden for kbh + moms. Der kan komme kørsel på uden for stor kbh..

20. juli

Der er ikke mange hvepsebo i år, så vi kan hjælpe i dag, senest i morgen. Prisen er uændret kr. 1000,- + moms og 400.- for efterfølgende. Vi giver garanti, og du behøver ikke være hjemme, hvis der er adgang til haven.

14. juni.

Hvepseboene er etableret og de vokser hurtigt. De fleste bo er på størrelse med en tennisbold og huser kun få individer. Det er på denne årstid, man skal gå forsigtigt til redskabsrum. poolpumpestationer, hyndebokse og ikke mindst hækken, der skal klippes snart. Tjek alle steder, der kan skabe ly for et hvepsebo. I dag fik SOS indehaveren et hvepsestik i et udendørs tøjtørreområde under ophængning af vasketøj. Lidt nemesis 😉

 

24. april.

Vi har allerede fået henvendelser om hvepsebo. De går mest på at forebygge og få fjernet gamle bo på loftet, som mange tror vil skabe hvepseproblemer. Det er stort set umuligt at forhindre nye  hvepsebo og de gamle bo er døde. Så spar de penge. Sidste år have vi første udkald til et hvepsebo i juni. Men brumbasserne er allerede nu ved at etablere bo. Vi skal frem til juni/juli før der er hvepsebo at bekæmpe.

Prisen for at bekæmpe et hvepse eller brumbassebo er 1.000, + moms.

Efterfølgende bo pr. stk. kr. 400,- + moms.

Vi giver garanti på behandlingen. Vi fjerner normalt ikke boet, da bekæmpelsen går ud på de hvepse, der er ude kommer tilbage og bliver bekæmpet.

Hvepesæsonen 2016

HVEPSE D. 3. OKTOBER. VI GIVER IKKE LÆNGERE GARANTI I DENNE SÆSON.

Vi får mange henvendelser om hvepse inde i husene nu det er blevet koldere. Vi kan kun hjælpe, hvis der stadig flyver hvepse ind i boet ude fra. Vi giver ikke længere garanti, da der måske skal mere end en behandling til.

Hvepse d. 19. september

Det varme efterår har forlænget hvepsesæsonen. Mange hvepsebo er nu på størrelse med en badebold og vi kan ikke længere give garanti for en  enkelt bekæmpelse er nok. Bliver boet ikke bekæmpet inden der er en periode med temperaturer på 12-14 grader, kan vi ikke længere hjælpe, da hvepsene så søger ind i husets varme. Vi giver ikke længere garanti ved en enkelt behandling.

Hvepse d. 31. Juli

Det er et hvepseår over middel. Mange har flere bo, så husk at tjekke inden vi kommer. Boene vokser dag for dag og har nu basketbold størrelse.

Vi har fået en del udkald, hvor kunder forgæves har prøvet at bekæmpe med hvepseskum fra Silvan. Det virker tilsyneladende ikke.

Husk at få bekæmpet hvepseboet inden temperaturen falder til 12-14 grader. Hvepsene vil så ikke flyve, men søge ind i husene. Sker det kan vi ikke længere hjælpe.

Vi fjerner ikke boet

Vi fjerner ikke boet, men slår hvepsene ihjel. Fjerner vi boet, er der risiko for at hvepsene bygger videre  i flere dage. Lad det døde bo sidde, eller fjern det efter et par dage, når der ikke længere er aktivitet.

“Gode hvepseråd mod stik”

Et rigtig godt råd inden hækken klippes, er at tage en vandslange og sprøjte vand på hækken i god afstand for at afsløre skjulte hvepsebo. Vi får alt for mange kedelige opringninger om hjælp efter et hvepseangreb, hvor det er gået gruelig galt med mange hvepse stik og hospital indlæggelse til følge. Kommer man tæt på et hvepsebo med hækkeklipperen, er man sikker på at blive stukket af mere end en hveps. Det samme gælder hvepsebo i jorden eller kompostbunker. Her er hvepsene også ubeskyttet og meget aggressive. Tjek haven jævnligt i løbet af sommeren inden børnene spiller en bold over et hvepsebo i jorden. Er der mosegrisehuller, er det en god idé at tjekke for jordhvepse. Redskabskure, hyndebokse, poolens rensepumpekasser og andre lignende varme beskyttede steder er også en god ide at gå til med forsigtighed.”

Hvepse d. 13. juli

hveps beskåretHvepseboene har nu nået håndboldstørrelse og er alle vegne. Mange har flere, helt op til 7.

Vi blev i dag kaldt ud til dette skræk senarie, hvor boet var i en børnegynge.

Det er en god ide´at tjekke sommerhushaven og villa haven igen efter ferien for hvepsebo, inden børne bliver sluppet løs i haven.   

Husk!

Hækken skal klippes inden Sankt Hans om få dage. Pas på hvepsebo i hækken.

Hvepse d. 17. juni 2016

Det er nu slut med hvepseudkald, hvor det var dronniger, der kun søgte bo. Hvepsene har nu etableret sig og hvepseboene er nu omkring appelsin størrelse. Hvepsene arbejder flittigt på, at udvide boet og er ikke så aggressive som senere på året.

Hvepse den 6. juni 2016

Vi har i går bekæmpet det første hvepsebo i et redskabsskur. Boet havde en størrelse som en tennisbold og indeholdt få hvepse. En uge inde i juli måned går det for alvor løs. Vi får i juli måned mange opgaver hver dag og prøver at hjælpe inden for få dage.

Hvepse d. 21. maj 2016

Der har stadig ikke været hvepsebo at bekæmpe. Vi har haft en enkelt henvendelse fra et firma, der fandt et kæmpe bo i et elskab og havde set to hvepse. Det var et dødt, gammelt bo og bare et tilfælde, der var hvepse i skabet. Det er sikkert dronninger, der søger et sted at skabe bo. Desværre har vi allerede aflivet en bi familie, som var flyttet ind i et hulrum i en mur over et vindue til et børneværelse.

Hvepse lige nu d. 12. maj 2016

Der har været en uge med sommervejr. Over 20 grader, så hvepse dronningerne er i fuld gang med at etablere bo.

Der ses store hvepse, som søger huller og revner under tagudhæng og tagsten. Det er dronninger, som leder efter et sted at skabe et bo. Det er endnu lidt for tidligt at foretage en bekæmpelse, da der skal være etableret et hvepsebo, før vi kan bekæmpe. Man er ikke i tvivl når boet er etableret, da der vil være en jævn trafik af hvepse ind og ud fra samme sted.

Mange forveksler hvepse med bier. Hvepsen er slank med en smal talje og tydelige gule sorte striber i klare farver. Bien er lidt buttet, loden og brun. Her i foråret er der mange bi famillier, der deler sig og søger et nyt hjem. Så ser du i maj, juni måned en sværm eller en klump i en busk, træ, eller ved et hul i en mur højt oppe, er det helt sikkert en bi sværm, der søger et hjem. I de fleste tilfælde er de væk efter et par dage.

Genere bierne meget og er let tilgængelige, kan du hjælpe honning bierne ved at ringe til en biavler, som henter dem gratis og giver dem et trygt hjem i et bistade.

bi_hvepsgrafik

SOS Skadedyr fjerner kun skadedyr og ikke honningbier, som er et populært nytte insekt vi skal værne om. Vi bekæmper ikke honningbier, men i få tilfælde, hvor de ikke kan flyttes humant af en biavler eksempelvis fra en skorsten eller andet sted, hvor de blokerer ventilation kan vi måske hjælpe.

Hvepse bekæmpelse priser

Team SOS rykker ud i dag – senest i morgen og er der adgang til haven eller gården behøver I ikke være hjemme.
Prisen for et hvepsebo er kr. 1500.- + moms. Efterfølgende hvepsebo pr. stk. kr. 400,- + moms. Vi giver garanti. Efter d. 19. september gives ikke garanti.

Hvepse i år 2015:

2015 var et lille hvepse år med kun ca. 250 hvepsebo modsat 2014, hvor vi bekæmpede næsten tusinde hvepsebo.

Har man ikke fået bekæmpet sit hvepsebo senest slut september, er der stor risiko for hvepsene nu søger ind i varmen de sidste uger, inden de naturligt går til grunde. Det er så for sent at bekæmpe hvepsene udefra og den eneste løsning er at slå hvepsene ihjel enkeltvis.

Gode hvepseråd mod stik

Et rigtig godt råd inden hækken klippes, er at tage en vandslange og sprøjte vand på hækken i god afstand for at afsløre skjulte hvepsebo. Vi får alt for mange kedelige opringninger om hjælp efter et hvepseangreb, hvor det er gået gruelig galt med mange hvepse stik og hospital indlæggelse til følge. Kommer man tæt på et hvepsebo med hækkeklipperen, er man sikker på at blive stukket af mere end en hveps. Det samme gælder hvepsebo i jorden eller kompostbunker. Her er hvepsene også ubeskyttet og meget aggressive. Tjek haven jævnligt i løbet af sommeren inden børnene spiller en bold over et hvepsebo i jorden. Er der mosegrisehuller, er det en god idé at tjekke for jordhvepse. Redskabskure, hyndebokse, poolens rensepumpekasser og andre lignende varme beskyttede steder er også en god ide at gå til med forsigtighed.

Kan jeg selv tjekke for hvepsebo?

Har man hvepsebo på sin ejendom, er det som regel nemt at lokalisere, ved at observere hvor hvepsene flyver ind. Langt de fleste hvepsebo er ikke synlige, men gemt i hulrum. Vi kan sagtens hjæpe uden at åbne ind til hvepseboet, da vi har udstyr til at sprøjte bekæmpelse pulver ind til boets indgang. Vi bruger så hvepsene til at bringe pulveret ind og inficere deres eget bo. Normalt er der ro allerede efter et par timer og hvepseboet er i de fleste tilfælde dødt næste dag.

Billede af hveps

Hveps

Ofte viser det sig når vi kommer ud til en opgave, at der er flere hvepsebo. Vi anbefaler derfor, at man selv tjekker for flere hvepsebo inden vores besøg, da det er væsentlig billigere at få bekæmpet hvepsene samtidig. Gå en tur rundt om huset og kig op under udhæng og andre steder, hvor der er revner og huller. Hvepsene elsker varme steder.

Bekæmpelsen af hvepse

Uanset om hvepseboet er under tagudhænget, på loftet, i muren, krybekælder eller under en tagsten er hvepsebekæmpelsen stort set den samme. Hos Sos-Skadedyr har vi udstyr til at bekæmpe hvepsebo, der sidder højt under tagudhæng eller tagsten. Som hovedregel fjerner vi ikke hvepseboet selv om det hænger frit, da hjemløse hvepse kan overleve i flere dage og forsøge at bygge nyt bo.

Selvgjort er ikke altid velgjort når det gælder hvepse og hvepsebo

Det frarådes selv at forsøge at bekæmpe hvepse med kreative metoder som brandbare væsker og blokering af hvepsens indflyvningshul. Blokerer man eksempelvis hvepsens indflyvningshul kan det gå helt galt. Vi har oplevet hvepse, der har gnavet sig igennem gibs loftplader og ind til et børneværelse, efter hvepsenes naturlige indgang er blevet lukket med silikone. Forsøger man selv at lukke af for hvepsene med tyggegummi, gaffatape, staniol, byggeskum og silikone, har vi svært ved at give garanti på vores bekæmpelse, da hvepsene søger nye snørklede veje til boet, hvilket kan kræve en ekstra behandling.

brancheforeningen-skadedyrLæs mere om hvepsenes biologi på Statens Skadedyrslaboratoriums hjemmeside >

Om SOS Skadedyr

Du kan læse mere om Team SOS!
Læs mere

Kontakt os i dag

14 + 10 =

RING: 31 17 87 92
Svarer også aften og weekend
Autoriseret bekæmpelse

SOS Skadedyr Aps
Jægervangen 40
2820 Gentofte

sos@sos-skadedyr.dk

SOS Skadedyr er medlem af brancheforeningen
miljøstyrelsen
da_dk_220_3

Sos Skadedyr er nr. 2 på Trustpilot

Trustpilot

Anmeldelser

Vi modtager MobilePay

Dankort

Privat kunder kun mod kontant, MP og DK.
Hvis ikke andet er aftalt, pålægges der 100,- i faktureringsgebyr ved fakturaer, der sendes på mail.

Hvepse

SOS Skadedyr bekæmper hvepse hurtigt og effektivt. Ring 31178792