Lopper

Problemer med lopper? Bliv fri for lopper!

Lopper bekæmpes effektivt!

Slip af med lopper en gang for alle. SOS Skadedyr har døgnvagt.

loppe

Lopper (Pulex irritans) var tidligere et hyppigt forekommende problem i danske hjem. I dag er risikoen for loppeangreb imidlertid blevet kraftigt reduceret. Dette har blandt andet noget at gøre med, at danske hjem i dag er langt renere, end de var i tidligere tider. Derudover er klimaet i danske hjem typisk alt for tørt til, at lopperne kan have et godt liv indendørs.

Dog kan lopper stadigvæk forekomme i meget fugtige huse, som er kendetegnet af en mangelfuld rengøring. Derudover er lopper også stadigvæk et stort problem i mange andre dele af verden og især tropiske og subtropiske områder.

Biologi og forekomst
Lopper er kendetegnet ved at være fladtrykte fra siden samtidig med, at de har en mørkebrun farve, som gør dem ganske genkendelige. En loppe er typisk 2 til 4 millimeter lang og vil have 6 ben. De bagerste to ben er i denne forbindelse udviklet som kraftige springben, der gør dem i stand til at springe meget højt, når man tager deres ringe størrelse i betragtning.

Lopper lever i denne sammenhæng ofte på svin, hvor de samtidig også yngler. Derudover ser man også ofte loppeproblemer på vilde dyr såsom rotter, grævlinger og ræve. Endelig kan man også se, at hunde og katte kan blive ramt af et loppeangreb.

Føde og yngling
En loppe overlever ved at suge blod fra sin vært, uanset om denne vært måtte være et menneske eller et dyr. Derudover foregår al parring og æglægning også på værten.

Hunloppens æg er i denne sammenhæng helt glatte. Dette gør, at de som regel vil falde af og ligge rundt omkring i omgivelserne. Fra disse æg vil loppelarven klækkes ud, hvorefter den lever af organisk materiale og blodholdige ekskrementer, som de voksne lopper har efterladt.

Bekæmpelse
Loppeangreb på mennesker er som sagt et fænomen, som i dagens Danmark forekommer meget sjældent. Skulle man alligevel have været uheldig at få samlet en enkelt loppe op eller to, så vil man slippe af med dem ved hjælp af et simpelt tøjskift og/eller bad. Derudover bør tøjet for en sikkerheds skyld også vaskes efterfølgende.

brancheforeningen-skadedyrEr angrebet mere hårdnakket, så vil det være nødvendigt grundigt at støvsuge de steder, hvor lopperne bliver udklækket. Derudover vil det typisk også være nødvendigt at anvende en insektgift for at komme problemet helt til livs. Lopper på mennesker og i danske hjem er som sagt et sjældent forekommende problem, men hvis de viser sig, så er det vigtigt, at lopperne bliver slået ned hurtigt og effektivt, før at problemet kan udvikle sig.

Om SOS Skadedyr

Du kan læse mere om Team SOS!

Læs mere

Kontakt os i dag

14 + 4 =

RING: 31 17 87 92
Svarer også aften og weekend
Autoriseret bekæmpelse

SOS Skadedyr Aps
Jægervangen 40
2820 Gentofte

sos@sos-skadedyr.dk

SOS Skadedyr er medlem af brancheforeningen
miljøstyrelsen
da_dk_220_3

Sos Skadedyr er nr. 2 på Trustpilot

Trustpilot

Anmeldelser

Vi modtager MobilePay

Dankort

Privat kunder kun mod kontant, MP og DK.
Hvis ikke andet er aftalt, pålægges der 100,- i faktureringsgebyr ved fakturaer, der sendes på mail.