Kakerlakker

Generer kakerlakkerne? Få et tilbud på bekæmpelse af kakerlakker
kakerlakker

Kakerlak

Kakerlakker – hvad er det?

Kakerlakker (Supella longipalpa) er et skadedyr, som sandsynligvis stammer fra Afrika. I løbet af de sidste to århundreder har kakerlakkerne imidlertid spredt sig til alle tropiske og subtropiske områder på verden. I 1970erne begyndte den så også at dukke op på dansk jord.

En kakerlak er i denne sammenhæng omkring 1 centimeter lang og vil have en lysebrun hud. Samtidig er en kakerlak et hurtigtbevægende insekt, hvilket er en af mange årsager til, at de er svære at få bugt med.

Kakerlakkers natur
Kakerlakker er et insekt, som kræver meget varme for at have det godt. Kakerlakker vil i denne sammenhæng foretrække temperaturer på mellem 25 og 30 grader Celsius. Til gengæld så behøver en kakerlak ikke at bo på våde områder og kan overleve fint på selv ganske tørre steder. Således kan du ofte komme ud for at finde kakerlakker i for eksempel stuer og i andre af dine opholdsrum.

Kakerlakker er desuden lyssky og vil så vidt muligt forsøge at gemme sig på mørke områder. Dette er også en af grundene til, at du typisk ikke vil få øje på dem om dagen, men fortrinsvis om aftenen og natten, hvor de vil begynde at bevæge sig mere omkring.

Ofte vil man finde kakerlakkerne på reoler og hylder, hvor de sidder og gemmer sig. Derudover vil de også ofte putte sig bag stereoanlæg og tv-apparater, der udsender den varme, som kakerlakkerne er tiltrukket af.

Bekæmpelse af kakerlakker
Når kakerlakker skal bekæmpes, så er det først og fremmest vigtigt, at man som husejer sørger for at gøre deres livsbetingelser så dårlige som muligt. Kakerlakker har brug for vand og varme og forskellige former for vegetabilsk føde.

Derudover har de behov for revner og små hulrum til at gemme sig i. Hvis man gerne vil af med kakerlakkerne, så skal man sørge for, at et eller flere af disse behov ikke kan blive dækket i dit hjem.

Kakerlakker i større ejendomme, hvad gør jeg?
Skulle man finde kakerlakker i en større ejendom, så er det vigtigt, at man griber ind med en grundig og systematisk bekæmpelse så hurtigt som muligt. Kakerlakker kan i denne sammenhæng meget let sprede sig fra lejlighed til lejlighed – for eksempel ved hjælp af de mange rør, som løber igennem hele bygningen.

brancheforeningen-skadedyrHvis man således lykkes med at bekæmpe kakerlakker i en enkelt lejlighed, så vil kakerlakker i de fleste tilfælde blot flytte over til naboen. Dette er generende for de andre personer i din bygning samtidig med, at du ikke har elimineret risikoen for, at kakerlakkerne før eller senere vender tilbage til din egen lejlighed.

 

Om SOS Skadedyr

Du kan læse mere om Team SOS!

Læs mere

Kontakt os i dag

7 + 11 =

RING: 31 17 87 92
Svarer også aften og weekend
Autoriseret bekæmpelse

SOS Skadedyr Aps
Jægervangen 40
2820 Gentofte

sos@sos-skadedyr.dk

SOS Skadedyr er medlem af brancheforeningen
miljøstyrelsen
da_dk_220_3

Sos Skadedyr er nr. 2 på Trustpilot

Trustpilot

Anmeldelser

Vi modtager MobilePay

Dankort

Privat kunder kun mod kontant, MP og DK.
Hvis ikke andet er aftalt, pålægges der 100,- i faktureringsgebyr ved fakturaer, der sendes på mail.