Hvordan ser en husmår ud? Og hvordan bekæmper man husmåren, når den er flyttet ind? Det kan SOS Skadedyrssikring hjælpe med.

I de fleste tilfælde bor en husmår på loftet (eller i murene), og du vil høre lyde fra et større dyr. Især sen aften og tidlig morgen, hvor husmåren er mest aktiv.

Desuden efterlader husmår ofte spor i isolering samt diverse efterladenskaber i form af kadaver og afførring. Der kan også være lugtgener. Oftest er det faktisk afføring fra en husmår, der sikrer, at husstanden opdager den ubudne gæst.

En husmår ser måske meget fredelig ud, men den kan gøre stor skade på dit hus. Husmåren er en dyreart, der hører under rovdyrene, så det er ikke bare et nuttet dyr. Du vil kunne høre husmåren løbe rundt, da hunnerne typisk vejer omkring 1 kg, mens hannerne kan komme helt op omkring 2 kg.

Ingen fælder eller gift, men effektiv fortrængning

Hos SOS Skadedyrssikring bruger vi ikke fælder, men fortrænger husmåren effektivt med et mildt stof. Den kan simpelthen ikke lide lugten af dette stof, og derfor forlader den stedet, da den ikke kan holde ud at være der.

I over 95% tilfælde er én behandling nok!

Husmåren kan også leve mellem under- og overtag i bygninger med loft til kip. Her er det samme fremgangsmåde, men det kan i få tilfælde kræve to behandlinger.

Bemærk! Er en husmår flyttet ind mellem under- og overtag, kan den hurtigt ødelægge isolering for mange tusinde kroner.

Hvordan ser en husmår ud?

Er husmåren et skadedyr?

Ja, husmåren er et skadedyr. Den er faktisk et af de mest almindelige skadedyr i Danmark. En husmår støjer meget og vil ofte være et generende element i ethvert hjem.

Er husmåren fredet?
Ja, husmåren er fredet i yngletiden, som er mellem februar og juni. Hos SOS Skadedyrssikring arbejder vi dog hverken med fælder eller gift, når en boligejer vil af med dette skadedyr. Vi bruger et mildt luftstof, som husmåren ikke vil være i nærheden af. Derfor vælger den “frivilligt” at finde et nyt hjem.
Hvad spiser en husmår?
En husmår er et rovdyr. Den har derfor en kost, der typisk består af andre mindre pattedyr. Den spiser især pindsvin, mus, fugle og æg.
Hvordan lever husmåren?
Husmåren parrer sig om sommeren og føder sine unger det efterfølgende forår omkring februar til april. I disse kuld vil der som regel være 1 til 5 unger, hvor 2-3 er det mest almindelige antal. Har du en husmår med unger i dit hjem, så vil der derfor være ekstra meget støj, når de alle løber rundt.

Husmåren tilpasser sig let og kan derfor leve mange forskellige steder – under mange forskellige omstændigheder. Dette dyr er derfor også kendt for at søge ophold i gamle kragereder såvel som i rovfuglereder.

Langt mere plagende for os mennesker, så er en husmår også kendt for at tage ophold i menneskelige ejendomme. I disse tilfælde vil en husmår ofte være i lader, udhuse og lignende landbrugsbygninger.

Dog er husmåren over de senere år begyndt i stadig stigende grad også at tage ophold på boligers loft. Dette er ikke blot tilfældet på landlige ejendomme, men kan også ske i parcel- såvel som sommerhuse.

Hvad er generne ved husmår?
En husmår er et skadedyr, men den angriber ikke mennesker. Den gnaver (normalt) heller ikke i træværk. Til gengæld vil dens utrolig støjende natur være til gene for de fleste husejere.

I øvrigt er deres (ofte mange!) efterladte ekskrementer et irriterende og ildelugtende element. Endelig vil husmåren ofte svine med resterne af deres bytte, som udover griseri også vil resultere i en ubehagelig lugt af rådenskab.

SOS hvepse logo

Om SOS Skadedyrssikring

Du kan læse mere om Team SOS!

Kontakt os i dag

7 + 9 =

RING: 26 22 79 42
Svarer også aften og weekend
Autoriseret bekæmpelse

SOS Skadedyrssikring
Engsvinget 17
3200 Helsinge
CVR nr. 40013520
Ring 26 22 79 42
sos@sos-skadedyrssikring.dk

SOS Skadedyrssikring er medlem af brancheforeningen

SOS Skadedyrssikring er nr. 1 på Trustpilot i kategorien skadedyr

Mød os her nederst på siden

Betalingsbetingelser

SOS Skadedyr modtager MobilePay og Dankort

MobilePay nr. 990207. Husk at skrive din adresse i tekstfeltet.

Privat kunder kun mod kontant, MobilePay og Dankort. Hvis ikke andet er aftalt, pålægges der kr. 100,- i faktureringsgebyr ved fakturaer, der sendes på mail.

Ønskes anden form for indbetaling end vores indbetalingskort, faktureres kr. 100,- i administrationsgebyr.

Ved forgæves udkald faktureres kunden.

Ved aflysning senere end 24 timer faktureres fra kr. 1.000,-