Edderkopper

Slip for edderkopper!

Edderkopper i hjemmet – såkaldte husedderkopper – er nogle af de mest almindelige skadedyr i Danmark. Husedderkopper (Tegenaria) er i denne forbindelse en af de største slags edderkopper, som du vil finde på dansk jord. Selve edderkoppen kan her blive op til 1,5 centimeter lang. Dog kan benene blive helt op til 3,5 centimeter lange.

Mange både voksne og børn er bange for edderkopper, og når skrækken først sidder i kroppen, så er den næsten umulig at komme af med. Mange danskere tror i denne forbindelse ligefrem, at husedderkopper er relateret til tropiske fugleedderkopper, hvilket dog ikke er tilfældet.

Trods deres betragtelige størrelse så er husedderkopper helt ufarlige for mennesker. Derudover kan de ligefrem være nyttige, fordi de er med til at æde insekter og andre smådyr. Dog hvis man ikke er tryg ved edderkopper i sit hjem, så vil den bedste løsning for ens mentale velvære som regel være at sørge for at få dem ud af huset på den ene eller anden måde.

Leveform
Om sommeren lever husedderkoppen i sit karakteristiske og genkendelige fangenet. Dette net vil ofte være placereret i et hjørne eller et andet sted, hvor det er let for edderkoppen at arbejde med vinkler. Udover selve fangenettet så vil denne konstruktion også bestå af diverse støttetråde samt et lille tragtformet rør, hvori edderkoppen kan sidde og putte sig.

Trådene i dette net er ikke klæbrige, som det ellers vil være tilfældet med for eksempel en korsedderkop. Fangeteknikken består i dennne forbindelse i, at fluer og andre små insekter og dyr forvilder sig ind i spindet. Når dette sker, så vil fluen tumle mere og mere rundt i trådene, hvilket samtidig betyder, at den kommer til at sidde stadig mere fast. Når edderkoppen mærker disse rystelser, så vil den krybe ud af sit tragtformede rør og overmande sit offer.

Bekæmpelse af edderkopper
Hvis man er meget bange for edderkopper, så vil den bedste løsning typisk være at bekæmpe dem, selv om at edderkopperne som sådan ikke udgør nogen fare for mennesker.

brancheforeningen-skadedyrDet er i denne forbindelse meget svært at forhindre husedderkopper i at forvilde sig ind i dit hjem. Dog, hvis der er alt for mange edderkopper i huset, så kan man forsøge at afhjælpe dette ved at tætne revner og sprækker, som edderkoppen bruger som ”adgangsdør” til dit hus.

Er edderkopperne allerede inden for, så kan du eventuelt bruge en støvsuger eller et glas til at fange dem med. Fordelen ved at anvende et glas er i denne forbindelse, at edderkoppen efterfølgende kan slippes fri udenfor.

Om SOS Skadedyr

Du kan læse mere om Team SOS!

Læs mere

Kontakt os i dag

6 + 6 =

RING: 31 17 87 92
Svarer også aften og weekend
Autoriseret bekæmpelse

SOS Skadedyr Aps
Jægervangen 40
2820 Gentofte

sos@sos-skadedyr.dk

SOS Skadedyr er medlem af brancheforeningen
miljøstyrelsen
da_dk_220_3

Sos Skadedyr er nr. 2 på Trustpilot

Trustpilot

Anmeldelser

Vi modtager MobilePay

Dankort

Privat kunder kun mod kontant, MP og DK.
Hvis ikke andet er aftalt, pålægges der 100,- i faktureringsgebyr ved fakturaer, der sendes på mail.