Borebiller

Autoriseret bekæmpelse af Borebiller – landsdækkende.

SOS Skadedyr bruger kun godkendte bekæmpelsesmidler mod Borebiller og giver 15 års behandlingsgaranti. Ring og få et uforpligtende tilbud.

Borebiller
En borebille (Ernobius mollis) er en 4-6 millimeter lang bille. Billen er i denne sammenhæng dækket af små korte og fine hår, som er med til at give den en lys og gyldenbrun farve. Efterhånden som billen blive ældre, så vil disse hår blive slidt af, hvorefter billerne får en mørkere farve.

Borebiller vil føde larver, som bliver op til 7 millimeter lange. Disse larver er krumme og har meget små ben. Hovedet på larverne er mørkebrune, mens at resten af kroppen vil være hvidgul.

Borebiller findes overalt i Danmark og vil især kunne ses i nåletræer. Derudover ses de ofte også indendørs i nye huse, hvor der er benyttet tømmer med barkkant i forbindelse med bygningskonstruktionen.

Borebillers natur
Borebiller lægger deres æg i revner og sprækker i nåletræsbark. Borebiller vil i denne sammenhæng typisk ikke vælge at lægge deres æg i sunde og levende træer. I stedet for vil de udvælge sig døde eller fældede træer.

Den nyklækkede larve vil her gnave sig ind til bastlaget i træet, hvor den lever af den indvendige del af barken. Fjernes denne bark, så vil det være muligt at se larvernes gange som 1 milimeter dybe furer i veddet.

Efter at larven har udviklet sig til en borebille vil den forlade træet gennem et rundt flyvehul, der er omkring 1-2 milimeter i diameter. Dette er en langvarig udvikling, som normalt vil tage omkring 1 år.

Skade

Som det ovenstående afsnit indikerer, så er borebiller især et problem, fordi at de kan forvolde skade på træ. Skaden vil i denne sammenhæng i de fleste tilfælde dog være ganske overfladisk, uden at det påvirker træets bæreevne.

brancheforeningen-skadedyrDog kan der også opstå mere alvorlige skader, hvis man sætter plader af den ene eller anden slags op imod det barkkantede træ. Borebiller kan i denne sammenhæng grave sig fordi selv meget hårde materialer, og der er en stor risiko for, at borebiller vil kunne bore sig igennem de plader, som du har stillet op ved siden af dit barkkantede træ.

Om SOS Skadedyr

Du kan læse mere om Team SOS!

Læs mere

Kontakt os i dag

4 + 3 =

RING: 31 17 87 92
Svarer også aften og weekend
Autoriseret bekæmpelse

SOS Skadedyr Aps
Jægervangen 40
2820 Gentofte

sos@sos-skadedyr.dk

SOS Skadedyr er medlem af brancheforeningen
miljøstyrelsen
da_dk_220_3

Sos Skadedyr er nr. 2 på Trustpilot

Trustpilot

Anmeldelser

Vi modtager MobilePay

Dankort

Privat kunder kun mod kontant, MP og DK.
Hvis ikke andet er aftalt, pålægges der 100,- i faktureringsgebyr ved fakturaer, der sendes på mail.