Bier bekæmper vi helst ikke...

Vi er ikke glade for at bekæmpe bier, men det kan være nødvendigt, hvis de blokerer luftventiler og skorstene, eller forhindre man kan åbne vinduet. I foråret får vi mange opringninger om bisværme, der sætter sig i en stor klump i træer eller ved huller i mure højt oppe.

I de fleste tilfælde er det en bi familie, der er blevet delt og som med en ny dronning søger et sted at lave bo. Ofte flyver sværmen videre efter få dage.

Er man generet er det en god ide at ringe til en biavler, som kan skaffe bierne et bo i avlerens bistader.

Find en biavler i nærheden Sværmelisten

Honningbien (Apis Mellifica) er et af de meget få insekter i verden, som det har lykkedes mennesker at gøre til et nyttigt husdyr. Således er der beretninger om, at ægypterne havde bikuber allerede for 5000 år siden.

Honningbiens betydning som blomsterbestøver er velkendt og er blot en af mange grunde til, at bier er et eftertragtet insekt. Dog kan bier også forvolde skade, hvorfor det er vigtigt at håndtere dem med omhu.

Bier og mennesker
Bier har et samfund, som er yderst velorganiseret. Disse samfund kan have op til 10.000 eller 20.000 medlemmer og kan overleve i ganske mange år. Samfundet er domineret af en enkelt dronning samt en lang række arbejdere og hanner.

Dronningen er den centrale skikkelse og vil blive fodret og plejet af de andre honningbier. Dronningen kan i denne sammenhæng producere op imod 2000 æg om dagen og er således helt afgørende for, at bestanden af honningbier holder sig på et fornuftigt niveau.

Honningbier er i denne sammenhæng et vigtigt insekt for mennesker først og fremmest fordi, at de bestøver blomster. Derudover er honningbier naturligvis også et nyttigt insekt, fordi de producerer honning.

Skader forvoldt af bier
Til trods for deres positive egenskaber, så kan honningbier selvfølgelig også forvolde skader på mennesker, hvis de stikker os. Ved enkelte stik vil der typisk ikke ske noget, men hvis et menneske bliver stukket mange gange, så kan situationen hurtigt blive meget alvorlig. Derudover kan det også være livsfarligt for folk med biallergi at blive stukket.

Endelig kan det også være farligt, hvis man bliver stukket i munden, da det medfører en risiko for, at tungen og andre områder inden i munden bliver hævet, hvilket besværer vejrtrækningen. Dette kan især være et problem på varme sommerdage for eksempel i forbindelse med børnefødselsdage, hvor børnene drikker sodavand udenfor. Alle disse og lignende forhold gør, at honningbier altid skal omgås på en forsigtig måde.

Bekæmpelse af bier
brancheforeningen-skadedyrEt bibo kan sidde på et sted, hvor det generer den daglige færdsel. Så frem det er tilfældet, så kan det være nødvendigt at få fjernet biboet.

Ønsker du at få fjernet et sådan bo, så er det meget vigtigt, at du får professionel hjælp. Fjernelse af biboer kræver både den rigtige uddannelse såvel som det rette udstyr. Derudover skal man naturligvis også være iklædt det korrekte sikkerhedsudstyr, så at man ikke bliver stukkket, mens at boet fjernes.

Vi pudre indflyvningshullet til boet med insektpudder. Det skal gentages nogle gange – især hvis der er mange honningbier i biboet.

Om SOS Skadedyr

Du kan læse mere om Team SOS!

Læs mere

Kontakt os i dag

3 + 15 =

RING: 31 17 87 92
Svarer også aften og weekend
Autoriseret bekæmpelse

SOS Skadedyr Aps
Jægervangen 40
2820 Gentofte

sos@sos-skadedyr.dk

SOS Skadedyr er medlem af brancheforeningen
miljøstyrelsen
da_dk_220_3

Sos Skadedyr er nr. 2 på Trustpilot

Trustpilot

Anmeldelser

Vi modtager MobilePay

Dankort

Privat kunder kun mod kontant, MP og DK.
Hvis ikke andet er aftalt, pålægges der 100,- i faktureringsgebyr ved fakturaer, der sendes på mail.